kıl çadırlar

İzmir’de kıl çadır kiralama

İzmir ve çevresinde kısa süreli ve maliyeti düşük olarak kıl çadırı kiralamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Size ayrıntılı olarak bilgi verebiliriz. İsterseniz biz sizi arayabiliriz. Lütfen iletişim formunu doldurunuz veya iletişim numaralarından bize ulaşın. Size kıl çadır kurulumu ve kiralama hakkında bilgi verelim.

KIL ÇADIR KİRALAMA

Kıl çadırı kiralamak çok tercih edilen bir yöntem değildir. Böyle bir yöntem hem model seçimini imkansız kılmakta hem de belli ölçülerde olma zorunluluğu getirmektedir. Kıl çadırı kiralamak ,
kıl çadırını satın almak kadar masraf çıkartacaktır. Çünkü kullanılan ürünün tekrar sökülmesi ve taşınması gerekecektir. Bu da daha fazla masraf demektir. Yine de basit ölçülerde bir kıl çadırı kiralamak istiyorsanız ve ulaşım ve kurma/kaldırma  masraflarını da göz önünde bulundurarak bizi arayabilir veya ön sipariş formunu doldurarak sizi aramamızı talep edebilirsiniz.
kıl çadırlar

Kıl Çadırda Kiralık İmam

Türkmenuşağı Köylüleri, Cenaze Namazlarını Kendi Aralarında Topladıkları Para İle Merkezden Çağırdıkları İmamla Kıl Çadırda Kılıyor.
Mersin’in Silifke İlçesi’nde okul, sağlık evi, cami, kahvehane, bakkal, sulama suyu bulunmayan Türkmenuşağı Köyü’ndeki vatandaşlar, cenaze namazlarını bile kendi aralarında topladıkları para ile merkezden çağırdıkları imamla kıl çadırda kılıyor.

Silifke ilçe merkezine 25 kilometre mesafede bulunan 150 nüfuslu köyde cami ve imam olmayınca, köylüler aralarında topladıkları parayla ücretli imam tutup vakit namazlarını kurdukları kıl çadırda kılıyor. Kıl çadırın yanındaki kayanın üstünde ezan okuyan köylüler, Cuma namazı için 7 kilometre mesafedeki Atakent Beldesi’ne giderken, cenaze namazları için de Silifke merkez ve Atakent’ten tabut getirtip, imam çağırıyor.

Türkmenuşağı’nın, ilçenin 66 köyünün içerisinde camisi ve imamı olmayan tek köy olduğunu söyleyen Köy Muhtarı Osman Tığbıyık cami yaptırılması için dilekçeyle kaymakamlığa başvuruda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Tığbıyık, “”Dilekçemizi Özel İdareye sevk ettiler. Özel İdare Müdürlüğü de cami yapımı için ödenekleri olmadığını söyledi. Bu nedenle de cami yaptırılamadı” dedi.

Geçim kaynakları hayvancılık olduğu için köyde yerleşimin dağınık olduğunu belirten Muhtar Tığbıyık, şunları söyledi:

“Yerleşim alanımız dağınık olduğu için herkese ortak uzaklıkta bulunan bir mevkiye kıl çadır kurarak cami gibi kullanıyoruz. Normal vakit namazlarını kıl çadırda kılıyoruz ama cuma namazı, cenaze namazı ve Ramazan ayında sorun yaşıyoruz. Özellikle Ramazan ayı içerisinde kendi aramızda para toplayıp bir aylık özel imam tutuyoruz. Ramazan ayı süresince gelen imama bakıp, ücretini ödüyoruz.”

Taşımalı eğitime geçildiği için köyün çocuklarının Atakent Beldesi’ne gittiğini, bu nedenle eski okul binasının boş olduğunu vurgulayan Tığbıyık, “Okulumuzun iki ayrı binası var, hem lojman hem de cami olarak kullanılabilir. Kullanılmayan bu bina küçük onarımlarla büyük bir camiye dönüştürülebilir. Devlet büyüklerimizden bu konuda bize yardım etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bizi Arayın